3 x Nipkow

De nominaties voor de Zilveren Nipkowschijf zijn vanavond bekendgemaakt bij De Wereld Draait Door. En de jury kon geen betere keuzes hebben gemaakt: Langs de oevers van de Yangtze, Zondag met Lubach en De Hokjesman maken kans op de prestigieuze televisieprijs. Drie keer VPRO, volgens de jury konden ze er niet omheen. De omroep heeft dit jaar de beste programma’s afgeleverd.

Langs de oevers van de Yangtze – Ruben Terlou leert ons China kennen. Vanuit verschillende invalshoeken werpt het programma een blik op de wereld van de Chinese droom. Dat is al fijn, maar het is nog fijner dat we Ruben Terlou hebben leren kennen, die veel kennis heeft en met aanstekelijk enthousiasme vertelt over zijn China.

Zondag met Lubach – Arjen Lubach is buitengewoon grappig en altijd scherp. Het nieuws van de week wordt op een heldere, humoristische manier geduid en op de hak genomen. Leerzaam bovendien, want dankzij Lubach weten we nu alles van TTIP.

De Hokjesman – Iedere aflevering duikt Michael Schaap in een andere subcultuur. Van de Drenten tot de geesteszieken en de lesbiennes. De zorgvuldige research en open blik van Schaap zorgen voor mooie portretten en inkijkjes in de wereld van verschillende groepen Nederlanders.

De Zilveren Nipkowschijf wordt op 10 juni uitgereikt.

Wat vind jij?

Je e-mailadres wordt niet getoond