Break Free

We kennen de verhalen uit de media. Jonge Nederlanders die, in de bloei van hun leven, op avontuur gaan in het buitenland maar helaas niet terugkeren. In Break Free van BNN nemen familie en vrienden van vijf van deze jongeren ons mee naar de plek waar hun geliefde is gestorven en leren we wie ze waren en wat ze ertoe bewoog om op avontuur te gaan.

In de tweede aflevering staat Lisanne Froon centraal. Twee jaar geleden raakte ze samen met haar vriendin Kris vermist tijdens een wandeling in Panama. Enige tijd later bleken ze te zijn overleden in de jungle rondom Boquete. We kennen de nieuwsfeiten, maar meer ook niet. Volgens de schoonzus van Lisanne zijn de twee meiden een mediahype geworden en gaat het niet langer om hen als persoon. Het portret dat BNN schetst brengt daar verandering in.

Lisanne’s broer Martijn reist naar Panama en loopt dezelfde route die Lisanne en Kris hebben gelopen en die hen fataal is geworden. Onderweg wijst hij op plekken waar ze foto’s hebben genomen. Foto’s waar ze stralend op stonden, poserend voor prachtige vergezichten. Martijn is trots dat zijn zusje dit echt gedaan heeft. Naar de andere kant van de wereld op avontuur, een lange wandeling dwars door de jungle en nog een heel leven voor zich. Een leven waar helaas abrupt een einde aan is gekomen, maar waar Break Free een indrukwekkend eerbetoon aan heeft gegeven.

Break Free – BNN

Wat vind jij?

Je e-mailadres wordt niet getoond