Echt gebeurd

Podcasts winnen steeds meer terrein in medialand. Er zijn vele podcasts te vinden, maar de leukste blijft toch wel Echt Gebeurd. In deze serie vertellen bekende en onbekende mensen een verhaal dat echt gebeurd is. Iedere maand is er een avondvullende show in Toomler te Amsterdam met een overkoepelend thema zoals ‘buren’ of ‘de nacht’. Verhalen uit die shows worden los van elkaar geüpload als podcast.

Er staan inmiddels meer dan 100 verhalen online, dus waar te beginnen? Mijn favoriete categorie is ‘Puberdagboek’. Luister bijvoorbeeld eens naar het dagboek van Rinke Verkerk, die zowel een relatie had met haar vriendje als met God. Ze schrijft brieven aan God over heel alledaagse puberproblemen, die vooral betrekking hebben op haar verkering. Het zijn fragmenten uit verschillende perioden en op haar achttiende schrijft ze een reflecterend stuk dat een mooie afsluiting vormt van het verhaal. Aflevering 98 ‘Puberdagboek’.

Hiske Versprille is culinair journalist bij o.a. Het Parool en vertelt het verhaal van de kaasman, uit de tijd dat ze werkte als kok in een Italiaans restaurant. Het is haar eerste baan en de chef neemt haar nog niet helemaal volwaardig. Op een moedige manier weet ze hem toch voor zich te winnen. Waarschuwing: Luister dit verhaal nádat je gegeten hebt. Aflevering 113 ‘Aan tafel’.

Eva Maria Staal is een van de initiatiefnemers van Echt Gebeurd en heeft meerdere verhalen verteld op het podium. Het is fijn luisteren naar haar warme, prettige stem en mooie verhalen. Indrukwekkend was haar verhaal over de tijd dat ze in de wapenhandel werkte en hiermee wilde stoppen omdat ze moeder werd. Niet alleen een verhaal met humor, ze geeft de luisteraar ook een boodschap mee. Welke dat is? Luister zelf naar aflevering 93: Tussen de regels III via de app of via de website.

Wat vind jij?

Je e-mailadres wordt niet getoond