Het leven, een gebruiksaanwijzing

In de podcastserie Het leven, een gebruiksaanwijzing staat iedere aflevering een levensvraag centraal. In 14 afleveringen horen we o.a. ‘Hoe te vergeten’, ‘Hoe te helpen’ en ‘Hoe je niet schuldig te voelen’. De verhalen van diverse mensen, die elkaar niet kennen, worden door elkaar geweven. Zo krijg je met hetzelfde thema verschillende verhalen die stuk voor stuk indruk maken.

We horen het verhaal van oud-wiskundedocent Ed, 83 jaar oud, die net de laatste hand aan een boek over rekenen heeft gelegd, maar door een beroerte de simpelste rekensommen niet meer kan oplossen. Nathalie, een jonge vrouw die in een rolstoel zit en een stemcomputer bedient met haar ogen, gaat op zoek naar een stem die beter bij haar past dan de kille robotstem die ze nu heeft. En chefkok Casper vindt kreeften prachtige dieren, en heeft een ritueel bedacht om zijn schuldgevoel tegen te gaan voor als hij ze in de pan gooit.

De 85-jarige Margot de Boer presenteert het programma. Naar eigen zeggen omdat ze alles al een keer meegemaakt heeft. Iedere aflevering wordt door haar ingeleid met een anekdote uit haar eigen leven.

Het leven, een gebruiksaanwijzing wordt gemaakt door diverse podcastmakers en eindredacteuren Jair Stein en Katinka Baehr, die eerder Plots en Toendra maakten.

Vanaf 18 september elke zondag te horen in ‘Radio Doc’ op Radio 1, 21.00 uur. Of luister via je vaste podcastkanalen.

Wat vind jij?

Je e-mailadres wordt niet getoond