La danseuse

Een danseres in een witte, vlinderachtige jurk tegen een zwarte achtergrond. Ze beweegt wild met haar armen, en draait en draait. Geel, groen, rood, blauw – kleuren worden afwisselend geprojecteerd op haar jurk. Ze beweegt als een serpentine in de wind. Actrice SoKo schittert als danseres Loïe Fuller in de film La Danseuse.

Loïe Fuller was een danseres die eind 19e eeuw bekend werd met haar ‘Serpentine Dance’. Zij maakte gebruik van belichtingstechnieken om haar moderne dans kracht bij te zetten. In de biopic La Danseuse zien we haar weg naar de top van de moderne dans, die niet zonder slag of stoot gaat.

Hoewel regisseur en scenarioschrijver Stéphanie Di Giusto zich niet geheel aan de feiten houdt en het verhaal hier en daar afdwaalt of grote sprongen maakt, is de film het aanzien in de bioscoop waard. De dans wordt prachtig in beeld gebracht. De muziek van Max Richter versterkt de intense beleving van de dans, en actrice SoKo doet daar nog een schepje bovenop. De Franse zangeres en actrice zet een sterke rol neer als Loïe Fuller. Daar kan bijrolspeler Lily-Rose Depp, hoewel beeldschoon, niet aan tippen als danseres Isadora Duncan.

Te zien in het filmhuis.

Wat vind jij?

Je e-mailadres wordt niet getoond